ZELENÉ POTRAVINY PŘI TĚHOTENSTVÍ A KOJENÍ

Zelené potraviny jsou v těhotenství tím nejpřirozenějším doplňkem,který si může budoucí maminka vybrat. Plně a vhodně nahrazují dnešní syntetickévitamíny doporučované pro dobu těhotenství a kojení.

Během prvních tří měsíců života potřebuje miminko přibrat stejnou váhu, jako za celou dobu těhotenství. A to vše pouze z mléka, tedy z těla matky. Matka musí mít dostatek výživných látek nejen pro miminko, ale i pro sebe, aby měla dost sil na opatrování miminka.

shutterstock_120419377

Zelené potraviny V těhotenství A kojení, ÚČINKY:

Výrazně zvyšují imunitu maminky i miminka, podporuje hojení po porodu 

  • Ječmen obsahuje až 21 živých enzymů. Enzymy výrazně ovlivňují imunitu jak maminky, tak pokládají základ imunitnímu systému miminka.
  • Enzymatická výbava Ječmene urychluje hojení ran po porodu a zrychluje se významně i obnova krevní ztráty.

 

Adaptogen - HarmonizujÍ

  • Uvádí tělo do přirozené rovnováhy. Je to tím, že se díky zeleným potravinám do těla dostane veškerá nutrice, že se tělo odkyselí a detoxikuje. Tato trojkombinace způsobí, že si tělo vzpomene na své zázračné samo-uzdravovací schopnosti a dostane se tak do harmonického stavu. Jaký jiný stav je pro přípravu na porod a mateřství ideálnější, než je harmonický stav těla a psychiky?
  • Hormonální výkyvy maminky nejsou tak výrazné.

 

OdkyselujÍ tělo

  • Uvádí stresem a stravou překyselené tělo do acidofilní rovnováhy – tedy upravuje pH jak matky, tak miminka do optimálních hodnot.
  • pH mladého ječmene je stejné, jako pH mateřského mléka.
  • V kyselém prostředí vznikají a přežívají veškeré nemoci, překyselení narušuje tělesnou harmonii.

 

Zlepšuje krevní obraz maminky (hlavně železo a cholesterol)

shutterstock_153265193M

  • Z krve těhotné ženy se buduje základ krve miminka. Maminka se musí o svou krevní výbavu s miminkem podělit. Pokud maminka nedoplňuje látky, které pozitivně ovlivňují krvetvorbu, a pak jí odevzdaný materiál schází. S kvalitou dnešní stravy se ukazuje, že většina těhotných žen je dnes lehce, nebo středně anemická (chudokrevná), část těhotných je anemická těžce. Užíváním kombinace zelených potravin lze tuto disharmonii výrazně vylepšit.
  • Anorganické železo, které se těhotným ženám běžně doporučuje, způsobuje často trávicí potíže – od bolestí žaludku až po závažnou zácpu – o nepříjemném zápachu stolice nemluvě. A ve výsledku je v lepším případě železo v krevním obrazu hraniční, často tato „léčba“ nezabírá.
  • Zelené potraviny sice obsahují oproti syntetickému železu výrazně méně železa na gram své váhy, zato obsahují všechny souvztažné látky, které pomáhají železo v těle vstřebat a tedy téměř bezezbytku využít. Navíc železo v nich obsažené je v organické a tedy výrazně lépe vstřebatelné formě. Odpadá i nepříjemnost se zácpou, protože Zelené potraviny upravují trávení.
  • Chlorella pyrenoidosa bsahuje největší procento chlorofilu na gram váhy z celé rostlinné říše. Chlorofil má vlastně stejnou strukturu, jako hemoglobin – krevní barvivo, jen jeho hlavním kovem je hořčík, místo našeho železa. Proto při příjmu dostatku chlorofilu dochází k prokazatelnému, výraznému posunu v kvalitě krevního obrazu.

 

jsou zdrojem všech vitamínů, minerálů a stopových prvků

  • Doplňují do těla matky, co miminko v těhotenství odčerpává.
  • 1 dávka (denně se doporučují užívat dvě) obsahuje tolik nutričních látek a enzymů, jako 2 kg bio brokolice.
  • V rámci priorit přírody má dítě v těle matky vždy přednost, pokud se jedná o výživu. Má to logiku, protože z toho, co miminko při prenatálním vývoji načerpá, bude žít pak celý život. Dostatek vápníku do vznikajících kostí, nebo železa pro krvetvorbu, je zkrátka v prenatálním období rozhodující pro celou jeho budoucnost. Tedy má – li matka v těle málo železa, nebo vápníku, přednost dostane dítě a matka strádá. Proto zvýšená kazivost zubů v těhotenství, proto je tolik těhotenských anemií, proto tolik osteoporóz a bolavých zad „po dětech“.

 

Zelené potraviny doplní vše, co je pro vývoj miminka, ale i pro maminku, nezbytné

  • Těhotenské anemie, i ty, které nejsou řešitelné anorganickým (syntetickým) železem dodávaným v tabletkách, se zelenými potravinami ztrácejí, nebo alespoň výrazně zlepšují.
  • Zelené potraviny jsou mnohem rozumnějším řešením, než synteticky vyráběné těhotenské vitamínové preparáty. Na rozdíl od umělých těhotenských potravních doplňků Zelené potraviny nikdynezapříčiní zvýšenou porodní váhu miminka.

 

shutterstock_63118891MBezpečně odvádí toxiny z těla

  • Ječmen i Chlorela pyrenoidosa jsou přirozeně detoxikační produkty. To znamená, že nejen že tělo vyživí, ale také ho šetrně a kontinuálně detoxikují. Nemusí však jít jen o cílenou, časově   omezenou a řízenou velkou detoxikaci těla (ta v období těhotenství není příliš vhodná), ale o   stabilní šetrné odvádění toxinů, které denně v malých dávkách přijímáme do těla z vody,         potravin i vzduchu..
  • Chlorela Pyrenoidosa má zvláštní vlákninu, která na sebe váže kumulativní jedy a těžké kovy, které se běžně z těla vyloučit nedají. Kumulativní jedy si tělo uschovává (kumuluje) v místech, kde nám mohou co nejméně ublížit – ukládá si je tedy do tukových tkání a do kloubů. Tam jsou nejméně život ohrožující. Běžně není možné tyto toxiny z těchto úložišť vydolovat. Chlorella pyrenoidosa to umí. Na svou vlákninu NEVRATNĚ naváže tyto jedy a bezpečně je odvede z těla stolicí.
  • Pozor – tím, že se kumulativní jedy ukládají v tucích, jedinou jejich přirozenou cestou ven z těla matky je mateřské mléko (přes placentu se k miminku nedostanou, ta působí jako kvalitní filtr). Mlékem se ale k miminku dostanou. Je proto nanejvýš vhodné zařadit chlorellu pro dobu kojení, ideálně již během těhotenství, aby v době kojení již byla většina kumulativních jedů z těla venku.

 

Díky CGF růstovému faktoru podporuje správný vývoj a růst miminka, nezvyšuje porodní váhu.

  • CGF růstový faktor, obsažený v Chlorelle pirenoidose má blahodárné účinky na obnovu buněk. Pomáhá lidskému tělu k rychlejší obnově buněk (ne k jejich rychlejšímu růstu), tedy k omlazování organismu. Říká se, že se lidské tělo jednu za 7 let vlastně úplně celé vymění.. čím jsme ale starší, tím se tento proces více zpomaluje a tělo stárne. CGF růstový faktor výrazně podporuje včasnou obnovu buněk. U vývoje miminka podporuje jeho správný vývoj a dobrou porodní váhu.
  • Místo běžných syntetických těhotenských multikomplexů užívejte v tomto překrásném období přírodně čisté a komplexní zelené potraviny. Uděláte tak to nejlepší, co pro sebe i své miminko v rámci výživy můžete udělat.

 

Nejlepší variantou je začít užívat zelené potraviny ještě před otěhotněním. Tělo budoucí maminky se tak zharmonizuje, vyčistí a nutričně připraví na příchod miminka již předem. Pokud se tak nestalo, nevadí, nikdy není pozdě. Zařazením zelených potravin během těhotenství je možné mamince i miminku velmi pomoci.

 shutterstock_172643276M